Azért választottam ezt a bort, hogy a kacsapecsenyéhez megfelelő száraz, testes fehér bort tudjak tölteni, és ezt az egyik legmegbízhatóbb borászattól szerettem volna a Karácsonyi ebédre. Nem akartam lutrit e fontos napon. A kacsasült előtt csülkös káposzta volt az "előétel", mely után megbontottam a palackot. Mindenkinek tetszett a választásom. Aztán jött a kacsapecsenye majonézes krumplisalátával. Szerintem Geréék ehhez az ételhez találták ki a Hárslevelűjüket. A párosítás gasztronómiai orgazmust okozott a szánkban.
A palack kinyitása után lassan, olajosan folyt a palackból a pohárba. Lassú lefolyás, vastag gyűrű jellemzi a pohárban. Színe arany. Közepesen intenzív illat, mely lassan nyílik. Először herbális jellegű, érezni rumra és karamellre hajazó illatjegyeket, de később ezek kiszellőznek belőle és inkább gyümölcsössé válik. Ízlelve üde savak, bársonyos csersav, tüzes alkohol, telt test, gyümölcsös zamatok, hosszú lecsengés jellemzi. Harmonikus, tüzes, zamatos, férfias bor ez, talán nyár óta nem ittam ilyen jó fehéret. A címke pedig így szól róla: "Zöldessárga színű, ászkolt illatú, telt fehérbor. Íze karakteres, a finom savak által meghatározott intenzív és férfias. Érleléssel továbbfinomodnak zamatai."
2013. december 25., szerda
Gere Tamás és Zsolt - Siklósi Hárslevelű 2009
Címkék:
borkóstolások
,
fehérbor
,
Gere Tamás és Zsolt
,
hárslevelű
,
Villány
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése