Gyorsan eltelt ez az év. Sok minden történt, változott, voltak jó és voltak rossz pillanatai. Dolgoztunk, szórakoztunk, dolgoztunk, kicsit pihentünk, aztán dolgoztunk, dolgoztunk és dolgoztunk. Kábé egy éve indítottuk útjára a Borklikk projektet barátnőmmel Moncsival, és egy webfejlesztő barátommal hármasban, de több munka van benne, mint azt előre hittük, úgyhogy sajnos a portál indulása késlekedik. Ezért hiánypótló megoldásként kezdtem bele a blogírásba. Közben meglátogattunk pár közeli borvidéket, jártam
Balatonbogláron és Lellén kerékpárral, volt a kis csapatunk pár napra (fröccsözni!)
Villányban, meglátogattuk nyaralásunk egyik napján a
Badacsonyt, és Pécsre járunk
Borszemináriumra, ahol megkezdtük borkóstolási tanulmányainkat, amit én egy budapesti tanfolyamon fogok kicsit jobban elmélyíteni januárban. Közben pedig kóstoltunk. Egyre célzottabban, egyre jobban odafigyelve a küllemre, az illatra és az ízekre. Próbáltuk elválasztani az illat- és az ízaromákat egymástól, megtalálni ízleléskor a gyümölcs-, zöldség- vagy egyéb különböző ízeket. Megtanultuk, szánkban hol érződnek a savak, a tannin, az ásványosság. Nehéz volt idáig eljutni, de még rengeteget kell tanulni a borokról és kóstolnom, kóstolnunk, hogy elmerjük magunkról mondani, hogy értünk a borhoz. Sajnos még mindig nem érzek bizonyos aromákat, amiket elvileg fel kellene egy-egy tételben ismerni, ilyen pl. az ásványossága egy bornak, ezért is szoktam ízlelőbimbóim műveletlenségét megemlíteni néha, és remélem, e hiányosságot a tanfolyam befoltozza majd.
Karácsony tájékán elkezdtem érdeklődni a bor-étel párosítások után, úgyhogy jövőre azt is szeretném bővebben tárgyalni a blogban, illetve később a portálon is szerepet fog kapni.
Szeretném azt is leírni, hogy melyik bor volt a kedvencem a blogon elemzett italok közül, de mivel még nem ismerem a pontozási technikákat, nehéz így emlékezetből visszaidézni. Mégis megemlíteném a
Gregorian Pincészet Szürkebarátját, mely egy igazán különleges, elegáns bor volt, és a
Polgár Pincészet Cabernet Sauvignon-ját, ami talán a legjobb cabernet volt az utóbbi időkben elfogyasztottak közül. De kiemelkedőek voltak még a
Juhász testvérek Cabernet Sauvignon-ja is, akár csak
Geréék Hárslevelűje vagy
Taklerék Kékfrankosa. Megemlíteném még
Lelovits Tamás Syrah-ját, mely életem első syrah-ja volt, de ezek után biztosan nem az utolsó. A legkiemelkedőbb pedig
sajnos egy francia bor mind közül, és ez a
Château Lesparre 2011, Michel Gonet pincészetéből.
2014-ben pedig még többet kóstolunk, még többet írok, még pontosabban, hitelesebben, és talán az év első felében a portál is elindul.
Hadd kívánjak ezúton minden kedves olvasómnak, ismerősnek és ismeretlennek egyaránt nagyon Boldog Új Évet, és sok-sok finom fehéret és vöröset, rosé-t és sillert!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése